Zwemvereniging DJK-ZAR in Amsterdam

De zwemvereniging D.J.K.-ZAR is opgericht op 18 maart 1985 en komt voor uit de oudste vereniging van Amsterdam D.J.K. (De Jonge Kampioen) welke vereniging haar zetel had in het Heiligewegbad in Amsterdam. De vereniging D.J.K. is opgericht in 1892 en heeft dus net de 100 jaar niet gehaald.
ZAR (Zwemvereniging Admiraal de Ruijter) is opgericht 10 1938 en vergeleken met D.J.K. dus een jonkie.
Aangezien het Heiligewegbad in het centrum van Amsterdam plaats moest maken voor de commercie en dus gesloten ging worden kwam het idee om met en andere vereniging in Amsterdam te fuseren. Er waren echter weinig verenigingen die zo’n fusie aankonden.
Uiteindelijk bleek ZAR de juiste fusie partner te zijn waarna uiteindelijk de fusievereniging D.J.K.-ZAR is ontstaan welke vereniging in 2010 haar 25 jarig bestaan mocht vieren.

Overzicht zwemactiviteiten bij zwemvereniging D.J.K.-ZAR

Wanneer kinderen 4 jaar zijn geworden is het belangrijk dat ze leren zwemmen. En bij D.J.K.-ZAR vinden wij het belangrijk dat een kind goed leert zwemmen. maar ook dat het vooral met plezier naar de les komt. Als een kind op een prettige manier leert zwemmen, dan zal het op latere leeftijd met plezier blijven zwemmen. Veiligheid staat voorop tijdens de lessen.
De eerste stap om het A.-diploma te halen is het “watervrij maken”. Dit wordt door middel van spelletjes en allerlei oefeningen in het instructiebad aangeleerd. De volgende stap is het aanleren van de schoolslag en de rugslag maar ook de borst- en de rugcrawl. De zwemvereniging D.J.K.-ZAR houdt zich bezig met de volgende activiteiten:

  • Diplomazwemmen: het “ZWEM-ABC”
  • Diplomazwemmen: zwemvaardigheden
  • Waterpolo
  • Wedstrijdzwemmen

In welke zwembaden wordt er door zwemvereniging DJK-ZAR gezwommen?

Het thuisbad van D.J.K.-ZAR is zwembad Sportplaza Mercator aan de Jan van Galenstraat 315 te Amsterdam. Op woensdag van 18.00 uur tot 19.30 uur is hier de vaste clubavond. En op zondag van 14.00 uur tot 15.30 uur de vaste clubmiddag. Ook wordt er getraind voor waterpolo en wedstrijdzwemmen.

Website

Website Zwemvereniging DJK-ZAR