Stadsstrand Diemerpark in Amsterdam – AlgemeenHet_strand_in_het_Diemerpark

Hier kan je maar beter geen kuil graven. Het Diemerpark was tot 1973 een vuilstortplaats en staat dan ook bekend als een van de meest vervuilde plekken van Amsterdam. Niet dat je daar nu nog iets van terug ziet. Een mooie, rustig natuurgebied. Het park is twee keer zo groot als het Vondelpark en heeft een kilometerslang netwerk van wandel- en fietspaden. Het bedrijvige deel van het park is aan de westkant te vinden, met sportvelden, een grote recreatieweide, een openluchttheater en.. een stadsstrandje.
Dit strandje ligt in het Diemerpark tegenover het Grote Rieteiland. Het is een klein en overzichtelijk strandje. Ideaal voor ouders met kleine kinderen.

Informatiebord

Op het bord staat een kaartje van de locatie en een overzicht van de voorzieningen. Ook eventuele waarschuwingen en negatieve zwemadviezen worden op het bord vermeld. Zo weet de zwemmer dat de waterkwaliteit onverhoopt tijdelijk niet optimaal is. Het Diemerstrand bestaat uit een zandstrand van ongeveer 35 meter breed en 100 meter lang. Op een warme zomerdag komen er ongeveer 500 bezoekers. Er zijn aanpassingen gedaan om de zwemlocatie aan de veiligheidseisen voor officieel zwemwater te laten voldoen. Zo is er een ballenlijn geplaatst, is de bodem gecontroleerd op scherpe en gevaarlijke voorwerpen en is het strand opgehoogd met schoon zand.

Zwemwaterkwaliteit

Er werd al gezwommen op deze plek maar vanaf nu wordt de waterkwaliteit tussen 1 mei en 1 oktober regelmatig gecontroleerd Ook voert de provincie Noord-Holland jaarlijks een veiligheidsonderzoek uit.

Stadsdeel beheert het strandje

Het stadsdeel zorgt voor het beheer en onderhoud van deze locatie. Zo wordt het heel regelmatig schoongemaakt en ook wordt twee keer per seizoen het zand gezeefd. Het strand is helemaal geëgaliseerd.

Adres

De Entree 300
1101 EE Amsterdam

Stadsstrand Diemerpark op Google Maps


Grotere kaart weergeven