Standsstrand Blijburg in AmsterdamStadsstrand Blijburg in Amsterdam

Verreweg het leukste en bekendste strand van Amsterdam is Blijburg aan het IJmeer, de exacte locatie wisselt nog wel eens want er wordt gebouwd in Amsterdam, dat zal u niet ontgaan zijn. Maar er wordt dan wel in de buurt direct weer een nieuw stuk strand ‘opgespoten’.
De strandtent verhuist iedere keer mee! Zo hebben we het inmiddels over Blijburg III. Regelmatig worden er festivals, feesten en happenings georganiseerd.

Wanneer IS stadsstrand Blijburg geopend
Het stadsstrand Blijburg gaat op 1 mei open voor het publiek, tegelijk met de start van het officiële strandseizoen. Het nieuwe strand ligt op zo’n 400 meter afstand van de oude plek en vlakbij de verbindingsbrug van IJburg naar Muiden. Het strand is ook met de bus te bereiken. Stadsbus 66 stopt bij de halte ‘Strand IJburg’.
Stadsstrand Blijburg in Amsterdam2


Openingstijden
* 1 okt t/m 4 mei, do en vr, 16.00 t/m 24.00
* 1 okt t/m 4 mei, za , 14.00 t/m 02.00
* 1 okt t/m 4 mei, zo , 10.00 t/m 24.00
* 5 mei t/m 15 sep, ma t/m zo, 10.00 t/m 24.00 sluitingstijd afhankelijk van programmering

Faciliteiten stadsstrand Blijburg
Het openbaar toegankelijke strand wordt beheerd door Stadsdeel Oost. Het strand is voorzien van een strandinrichting met openbare toiletten en ballenlijn. Toezichthouders verlenen EHBO-hulp. Er is zwemtoezicht aanwezig van 10.00 tot 20.00 uur. De diepe en ondiepe delen zijn gescheiden met een ballenlijn. Binnen de ballenlijn is de diepte maximaal 1.40 meter. Achter de ballenlijn kan de waterdiepte oplopen tot circa 2.5 meter. De diepte wordt aangegeven op de peilschalen bij de ballenlijn.

Kwaliteit zwemwater stadsstrand Blijburg
Om de kwaliteit van het zwemwater te waarborgen, wordt het water één keer per twee weken gecontroleerd. Het zwemmen is op eigen risico. Honden zijn aangelijnd op het strand toegestaan. Van ’s ochtends 10.00 tot ’s avonds 22.00 uur dragen de toezichthouders van het stadsdeel zorg voor de veiligheid op en rond het strand.

Overig stadsstrand Blijburg
Op mooie dagen in mei staat er een kleine snack-keet, zodat badgasten kunnen genieten van een hapje en een drankje. Meer faciliteiten worden aangeboden wanneer in juni het strandpaviljoen Blijburg aan Zee is geopend.

Stadsstrand Blijburg op Google Maps


Grotere kaart weergeven